Educatie / Recycling

Mijn passie is het werken met kinderen. Het verzorgen van kinderfeestjes heb ik de afgelopen jaren helemaal eigen gemaakt. Nog steeds met veel liefde en plezier verzorg ik deze. Ook draai ik al 26 jaar een hobbyclub, een club waar wij thematisch werken met kinderen van 6 tot 12 jaar.
Educatief bezig zijn met CreaBeez. Dit is mogelijk voor Musea, BSO’s en scholen. Hieronder twee van mijn huidige samenwerkingverbanden.

• Samenwerking met het Stedelijk Museum in Vianen, “Museumkids”. Creatieve verwerking voor kinderen van een rondleiding van de expositie, in samenwerking met kunstenares & creatief therapeut Petra Smits.
BSO/Basisschool. Op verschillende BSO’s, ben ik actief met verschillende workshops “kosteloos materiaal (recycling)” en zo mogelijk low budget, thema gerichte workshops te geven. Dit is ook mogelijk voor basisscholen.

Doordat ik zoveel mogelijk met recyclingmaterialen probeer te werken, zijn de prijzen bij CreaBeez relatief laag. En wat interessant kan zijn, is dat ik gebruik maak van de SLO kerndoelen 39, 54 en 55.

• Kerndoel 39: om de leerlingen met zorg om te leren gaan met het milieu en de duurzame ontwikkeling. De leerlingen leren dat vele producten een tweede kans kunnen krijgen. Een inzicht wat bij de mens in onze huidige maatschappij, ook wel wegwerpmaatschappij, niet meer vanzelfsprekend is. Hierdoor kunnen mijn creatieve lessen vallen onder het domein “Kunst oriëntatie”.
• Kerndoel 54: hierbij wordt gesproken over thema’s, beeldaspecten en technieken. In mijn verschillende workshops zullen een aantal van deze leerlijnen verwerkt worden. Dit verschilt per les/activiteit.
• Kerndoel 55: gaat over het reflecteren. In mijn lessen zullen leerlingen inzicht krijgen in het werkproces en deze leren uitvoeren. Ook zullen zij hierover moeten reflecteren, op het eindproduct en van andere leerlingen. Leerlingen leren met respect om te gaan met werk van hen zelf en met dat van anderen.

Per lespakket is er een standaard lespakketprijs, plus een bijdrage per leerling in de groep.

recycling-fietsband
Afbeelding volgt nog

Thema

Bij CreaBeez zijn er ook creatieve activiteiten met verschillende thema’s. De thema’s voor volwassenen die inspelen op de seizoenen, maar ook thema’s die ik organiseer in de bibliotheek van Vianen. Hierbij te denken aan de Ouder&Kind activiteiten in de verschillende seizoenen of de kinderactiviteiten met o.a. ook Valentijn, Moeder/Vaderdag, lampionnen maken voor ons jaarlijks traditionele Paardenmarkt en niet te vergeten de surprises met Sinterklaas.

Al deze activiteiten worden zowel in de agenda van CreaBeez, op Facebook en in de regionale kranten geplaatst. Ook worden er flyers verspreid via de bibliotheek en diverse winkels. Bij alle activiteiten geldt dat iedereen zich moet aanmelden.

Groepen

Hierbij te denken aan groepsuitjes (vriendinnen, zussen, etc), bedrijfsuitjes, verenigingen, personen met een beperking, vrijgezellenfeestjes, babyshower met of zonder gipsbuik van de aanstaande moeder etc. Dit kan op locatie* of tot een maximaal van 10 personen in mijn atelier.
Bij deze groepen, kan er gekozen worden uit de verschillende aangeboden volwassen workshops of neem contact op met CreaBeez en we gaan samen iets samenstellen (Hierbij kan er ook gedacht worden aan workshops voor mannen). Tevens kan er gebruik gemaakt worden van een borrelgarnituur of High-tea, prijs op aanvraag.

Bij de babyshower zijn er 3 pakketen:
• Pakket 1, vanaf 6 personen
Het oppimpen van kledinghanger, slabbetje/spuuglapje bewerken en baby rompertje van teksten voorzien.
€ 19,50 pp

• Pakket 2, vanaf 6 personen
Alles bij pakket 1, maar dan ook met de gipsbuik van de aanstaande moeder.
€ 65,00 pp

• Pakket 3
Alleen de gipsbuik van de aanstaande moeder.
€ 50,00

*Bij meer dan 15 kilometer, reken ik een vergoeding van € 0,25/Km

Deel deze pagina via:

Prijs- en typefouten onder voorbehoud